+40 (0)316 300 010
info@issco.ro
Menu 

Inotam sa facem istorie – Swimathon Bacau, 22 iunie 2018

„Înot să fac istorie!” este sloganul elevilor de la Cercul de Artă Contemporană de la Colegiul Național Costache Negri din Târgu-Ocna și al echipei ISSCO. Împreună, vom participa la Swimathon Bacău în data de 22 iunie 2018.

Linia de front. Pornind de la sărbătorirea centenarului Marii Uniri, Asociația 37 dezvoltă pe durata unui întreg an școlar proiectul Linia de front – recuperarea patrimoniului local prin exerciții artistice. Primul Război Mondial a trasat linia frontului prin orașul Târgu Ocna marcându-i istoria și comunitatea. În cadrul orelor de română și istorie, elevii vor experimenta diferite mijloace artistice de a se raporta la realitățile acestui eveniment (instalație, bandă desenată, video, fotografie, performance) alături de artiști precum Lea Rasovszky, Sorina Vasilescu, fotograful Nicu Ilfoveanu și echipa One World Romania. Abordarea culturală este completată de o serie de ateliere practice oferite de parteneri cu rol istoric în desfășurarea evenimentelor din război (Crucea Roșie și Brigada 61 Vânători de munte).

Pentru ce înotăm? Pentru a strânge prin efortul nostru bani cu ajutorul cărora să creeze trasee culturale pornind de la poveștile locale despre Primul Război Mondial. Vrem, astfel, să contribuim la oferirea unei perspective originală și personală asupra patrimoniului local, asupra străzilor, oamenilor, monumentelor. Vrem sa ajutam elevii care sunt gata să devină ghizi pentru propriul oraș și promotorii poveștilor comunității, ajutând în acest fel la mai buna cunoaștere a istoriei și patrimoniului din Târgu-Ocna. Quest-urile lor istorice vor fi disponibile gratuit pe platformele internaționale de turism cultural.

Când se înoată? La Swimathon, în Bazinul Olimpic Bacău, pe 22 iunie, de la orele 17.00

Unde se donează? http://fundatiacomunitarabacau.ro/swimathon/proiect/quest-uri-culturale-in-oras/

Parteneri: Fundația Comunitară Bacău, ISSCO, Colegiul Național “Costache Negri”, Asociația MetruCub – Resurse pentru cultură, One World Romania la Școală, Institutul Francez din Timișoara, Asociația Minitremu, Brigada 61 Vânători de Munte “Virgil Bădulescu”, Asociația Prospectorii Istoriei, Crucea Roșie Bacău.
Parteneri media: Radio România Cultural, The Institute, Roata Mare.
Finanțatori: Asociația 37, Administrația Fondului Cultural Național, Colegiul Național “Costache Negri”.

 

#ISSCOCares #inotsafacistorie #liniadefront #cercartacontemporana #culturaineducatie #asociatia37 #artacontemporana